Kuracie mäso sa považuje za najúčinnejšie pri premenne krmiva na bielkovinu. To je pravdepodobne aj dôvod, prečo je kuracie mäso jedným z najlacnejších druhov mäsa. Problémom je, že masové chovanie kureniec nie je udržateľné a spôsobuje obrovské škody týmto zvieratám. V budúcnosti musí existovať omnoho lepšia alternatíva ku kuraciemu proteínu. A s cvrčím farmárstvom môže byť budúcnosť bližšia, ako si myslíte.
Cvrčky sú účinnejšie pri výrobe proteínov ako kurčatá
Štúdia porovnávajúca cvrčky s kurčatami zistila, že 450 gramov špecializovaného krmiva pre hydinu bolo dostatočné na produkciu 260 gramov jedlých cvrčkov a 190 gramov kurčiat. To je impozantný výsledok, keďže kuracie mäso malo výhodu 90-ročnej poľnohospodárskej praxe v priebehu 500 po sebe idúcich pestovateľských cyklov na zhruba 20 miliónoch kurčiat. Na rozdiel od toho autori dokončili iba 3 rastové cykly s približne 50.000 cvrčkov pre túto štúdiu. Len si predstavte, čo sa stane potom ako náhle chovatelia cvrčkov zistia ideálne krmivo. Poľnohospodárstvo s hmyzom má tiež veľký potenciál v oblasti automatizácie a vertikálneho hospodárstva. Cvrčky sú nádejou pre budúcnosť, ale napriek tomu je jeho chovateľstvo ešte len v začiatkoch a preto je jeho cena zatiaľ stále vysoká. Existuje však veľa výskumov a veľa ľudí, ktorí sa snažia o to, aby cena cvrčieho proteínu bola konkurencieschopná.