Múka z hmyzu, konkrétne cvrčia múka má všetko, čo vaše telo potrebuje a preto sa nazýva super potravinou. Cvrčky sú úžasne výživné, sú plné kvalitných bielkovín, zdravých tukov, vitamínov a minerálov. Okrem toho sa ľahko pestujú a predstavujú oveľa viac etického zdroja bielkovín v porovnaní s bežným hovädzím mäsom alebo hydinou.
Od cvrčej múky ako potraviny sa toho veľa očakáva. Hmyz je životaschopným kandidátom na vertikálne poľnohospodárstvo, čo je oveľa praktickejšie a etickejšie ako chovanie kurčiat alebo kráv. Chovanie hmyzu na farmách je však stále ešte v plienkach. Dokonca aj veľmi obľúbená cvrčia múka je stále dosť drahá, pretože dopyt nie je dostatočne vysoký a farmy sú malé. Vec, ktorá sa musí najskôr zmeniť, je vnímanie hmyzu ako potraviny. Akonáhle ich ľudia akceptujú ako normálnu potravinu, prídu investície, poľnohospodárske podniky sa rozrastú a tým pádom nebude cena tak vysoká.
Keď nahradíte vašu bežnú múku tou cvrčou, spôsobí to, že vaše potraviny budú výživné. Túto múku môžete pridávať do potravín, ktoré bežne konzumujete, ktoré dokonca milujete a to bez toho, aby narušili chuť, alebo textúru. Týmto spôsobom ju môžete zaradiť do svojho života s oveľa menším odporom. Len si predstavte cestoviny, ktoré budú obsahovať veľa vysoko kvalitných bielkovín, alebo chlieb, ktorý je zdrojom vitamínu B12, železa a vápnika, či vaše raňajkové cereálie, ktoré nemusia byť obohatené o ťažko absorbovateľné vitamíny aby boli výživné.