VitarGO 900g – Scitec Nutrition

29,70 

Vitargo® je špeciálna patentovaná zložka produktu VitarGO!. Jedná sa o sacharid s vysokou molekulovou hmotnosťou, je špeciálne vyvinutý pre športovcov.

dostupné

Katalógové číslo: SCN138 Kategórie: , Značky: , ,

VitarGO Scitec Nutrition

VitarGo je vysokomolekulárny sacharid molekulovou hmotnosťou v prieme od 500000 do 700000. Patrí medzi jedinečný, pretože jeho molekulárny profil sa značne odlišuje od cukru (glokózy, fruktózy) a maltodextrínu, ktorý sa nacádza v mnohých produktoch. Mokelulová hmotnosť maltodextrínu a dextróny sa značne odlišuje od VitarGo. Kým hmotnosť maltodextrínu je približne 1000-10000, pri dextróze je to iba 180.

Dlho trvajúci tréning je ovplyvnený glykogénové zásoby, ktoré sa nachádzajú vo svaloch a pečeni, ktoré sú pri vysokom príjme sacharidov vyššie. Syntéza glykogénu je maximálna keď, zásoby glykogénu sú vyčerpané tréningom. Rýchlosť syntézy glykogénu po športovej aktivite je pre športovca veľmi dôležitá počas ťažkých, maximálnych cvikov a napríklad počas súťaží. Syntetizovanie glykogénu vo svaloch z prijatých sacharidov závisí aj od priechodnosti glukózy cez steny v črevách a svalových membrán a taktiež od enzýmov, ktoré sa podieľajú na syntéze glykogénu. Na zhromaždenie cukru v krvi vplýva prúdenie glukózy do tráviaceho traktu, predovšetkým do žalúdka a následne pomocou krvi do tenkého čreva.

Je vedecky dokázané, že osmolalita prijatého roztoku vplýva na to, ako rýchlo sa vyprázdňuje žalúdok. Ak je vysoká hodnota osmolality tak to spôsobuje to, že sa žalúdok dlho vyprázdňuje, dôsledkom tohto môže byť oddialenie vstrebávania glukózy v tenkom čreve. Z VitarGO si viete pripraviť nápoj, ktorý má veľmi nízku osmolatitu a vysoký obsah sacharidov.
Sacharidy prispievajú k sťahovaniu svalov a k regenerácií. Priaznivý účinok môžeme dosiahnúť jedine prijatím 4 gramov na 1 kilogram telesnej hmotnosti počas prvých 4 hodín po fyzickej aktivite.

Výhody

  • Zaručuje doplnenie energie a glykogénu do svalov,
  • Je o 70% – 80% účinnejší ako ktorýkoľvek iný sacharid,
  • Ide o výrazne rýchlejšie doplnenie glykogénu,
  • Nespôsobuje žalúdočné problémy.

Balenie 900 g = 30 dávok.

Informácia pre alergikov

Produkt bol vyhotovený v prevádzke so spracovávaním mlieka, vajec, gluténu, sóje, arašidov, lieskových orieškov, rýb a krabov!

Hmotnosť 900 kg
Balenie

Výrobca

Brand

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “VitarGO 900g – Scitec Nutrition”
Rozpustite 1 dávku v 400 ml vody. Pite pred, počas a po tréningu pre zvýšenie výkonu, vytrvalosti a podpory regenerácie. Prispôsobujte dávkovanie podľa objemu svalovej hmoty a celkovej potreby sacharidov.
1 dávka (30 g) 100 g Kalórie 118 kcal / 494 kJ 389,4 kcal / 1629 kJ Sacharidy 29,5 g 97,4 g