Balanced Amino Acid Complex 90 kaps – Viridian

26,90 33,10 

Balanced Amino Acid Complex je komplexná zmes všetkých ôsmich esenciálnych aminokyselín, ktoré slúžia na ochranu svalovej hmoty a regeneráciu.

Balanced Amino Acid Complex 90 kaps - Viridian – 08/2024
26,90 

na sklade

Balanced Amino Acid Complex 90 kaps - Viridian – Dlhá záruka
33,10 

dostupné

Katalógové číslo: VirN400000101 Kategórie: , , , , Značky: , ,
Brand: Viridian

Balanced Amino Acid Complex – Najkvalitnešie aminokyseliny pre vegetariánov

Komplexná zmes voľných foriem všetkých ôsmich esenciálnych aminokyselín (L-Tryptophan, L-treonín, L-Metionín, L-Valin, L-izoleucín, L-Lyzín, L-Fenylalanín, L-Leucín) a semiesenciálne aminokyseliny L-histidín, v organických formách a v špeciálnom stechiometrickom pomere, zostavenom podľa odporúčania WHO (Svetová Zdravotnícka Organizácia) *.

Esenciálne aminokyseliny sú také aminokyseliny, ktoré ľudský organizmus nedokáže syntetizovať a musí byť do organizmu dodávané s potravou. Esenciálne aminokyseliny sa v organizme neskladujú, to znamená, že aminokyseliny, ktoré nie sú hneď zabudované do vytváraných proteínov, sú odstránené a vylúčené močom. Preto nemožno konzumovať potraviny bohaté na esenciálne aminokyseliny “do zásoby”, ale príjem musí byť pokiaľ možno stály a rovnomerný v dlhodobom meradle.
Syntéza semiesenciálnych aminokyselín nie je dostatočná v období intenzívnej záťaže a rastu. Sú teda esenciálne pre deti a veľmi dôležité pre jedinca vystavené nadmernému fyzickému stresu.

Semiesenciálne aminokyselina histidín patrí k aminokyselinám, ktoré sa príliš neobjavujú vo voľnej forme na bežnom trhu doplnkovej výživy a to najmä vďaka vyššej obstarávacej cene. Pri výskumoch bola zistená nízka hladina tejto látky v krvi osôb, trpiacich reumatickým zápalom kĺbov a celkovou únavou. Jedným z hlavných dôvodov je fakt, že aminokyselina histidín je základným stavebným kameňom karnozínu, ktorý sa aktívne podieľa na odbúravanie kyseliny mliečnej z organizmu.

* Jednotlivé aminokyseliny je nevyhnutné konzumovať v správnych dávkach a pomeroch. Napríklad – ak strava obsahuje 100% denný príjem všetkých aminokyselín s výnimkou jedinej, napríklad histidínu, u ktorej príjem nie je dostatočný a je napr. polovičná, následkom môže byť polovičná proteosyntéza (polovičný tvorba, či regenerácia svalovej hmoty).

Zameranie

  • Ochrana svalovej hmoty – antikatabolický účinok
  • Stimulácia syntézy bielkovín – anabolický účinok
  • Regenerácia, rekonvalescencia
  • Čistota produktu
  • Svojou čistotou a zložením spĺňa tento produkt parametre kategórie Kosher
  • Všetky zložky sú 100% aktívne
  • Použitá je výhradne forma kvalitných kapsúl rastlinného pôvodu, s obsahom “voľného” prášku (značka Viridian Nutrition nevyužíva formu lacnejších tabliet z dôvodu vysokého obsahu balastných “spojív a lepidiel”, ktoré môžu tvoriť až 50% tablety)
  • Výrobok neobsahuje geneticky modifikované, alebo ožarované zložky
  • Neobsahuje zložky živočíšneho pôvodu: vhodné pre vegánov
  • Neobsahuje konzervačné prostriedky, umelé farbivá, laktózu, pridané cukry, kvasnice, stearát horečnatý, kyselinu stearovú
Balenie

Výrobca

Brand

Recenzie

  1. Veronika

    Nádherne vonia. Tak nečudo, keď je z príjemnejších zdrojov, než tabletové hovädzie aminokyseliny, ktoré som mala dávnajšie. Som s ním veľmi spokojná dokonca vyžaduje menšie dávky s úžasným účinkom 🙂 A nie je po ňom ťažko na brušku.
    Doporučujem tým pádom aj ľuďom, ktorým nezáleží na etike a živote zvierat, lebo toto je vážne výborný produkt:)

  2. Pakusza

    tento komplex esenciálnych aminokyselín mi veľmi pomohol na regeneráciu, pravdepodobne z nedostatku jednej z aminokyselín. Veľmi dobrý produkt aj pre nevegetariánov 🙂

Pridať recenziu
Viridian Balanced Amino Acid Complex Štandardný spôsob: Berte tri kapsule denne, vždy po jedle, zapite dostatočne vodou. Športová výživa - Berte 5-6 kapsúl bezprostredne (10-20 min) pred začatím posilňovacieho tréningu, odporúčame zapiť pred-tréningovým stimulačným nápojom, prípadne džúsom, alebo šťavou tak aby došlo k ideálnej "chuťovej" stimulácii a "naštartovaniu" tráviaceho systému. Odporúčaná kombinácia: aminokyseliny BCAA.
L-Leucin 130 mg, L-Fenylalanin 130 mg, obal kapsle (hydroxypropyl methyl celulóza) 120 mg, L-Lysin 100 mg, L-Histidin 76 mg, L-Isoleucin 76 mg, L-Valin 66 mg, L-Methionin 50 mg, L-Threonin 50 mg, L-Tryptofan 20 mg
 
 Počet dávok: 30-90
 1 kapsulka
 L-Leucin
 130 mg
 L-Fenylalanin
 130 mg
 L-Lysin
 100 mg
 L-Histidin
 76 mg
 L-Isoleucin
 76 mg
 L-Valin
 66 mg
 L-Methionin
 50 mg
 L-Threonin
 50 mg
 L-Tryptofan
 20 mg
 obal kapsulky (hydroxypropylmethyl celulóza)
 120 mg