Kakaové maslo BIO 250 g – VitalVibe

10,29 

Kakaové maslo je certifikované BIO, prírodné a bez chemikálií. Jedná sa o čistý tuk z kakaových bôbov, obsahuje životne dôležité enzýmami a živiny.

dostupné

Katalógové číslo: VV034 Kategórie: , , Značky: ,

Kakaové maslo je certifikované BIO, prírodné a bez chemikálií. Jedná sa o čistý tuk z kakaových bôbov, ktoré pochádzajú priamo zo stromu kakaovníka. Kakaové maslo je vytvorené pomocou špeciálneho drvenia kakaových bôbov pri nízkej teplote, ktorá zaisťuje zachovanie životne dôležitých enzýmov a živín. Kakaové maslo je aj surovinou na výrobu bielej čokolády. Je vytvorené pomocou špeciálneho drvenia a lisovania kakaových bôbov pri nízkej teplote, ktorá zaisťuje zachovanie prirodzenej štruktúry tukov. Jedná sa o unikátne prirodzený tuk, ktorý je naozaj RAW. Má jemnú arómu a chuť podobnú čokoláde a často sa používa ako zložka rôznych produktov ako napríklad do mydiel a sprchových gélov, prírodných čokolád, cesto na prípravu pečiva a cukroviniek atď.

Kakaové boby pochádzajúce z Peru sú nabité antioxidantmi, vitamínmi a minerálmi. Plody kakaovníku (Theobroma cacao) sa botanicky radia k orechom a chutia ako horká čokoláda. Nepražené predstavujú výborný prostriedok, ako dodať telu energiu, dobrú náladu, jasnú myseľ a podporiť zdravý životný štýl. Vďaka tomu, že u nich nedochádza k praženiu a rafinovaniu ako u komerčných kakaových výrobkov, sú v nich zachované všetky živiny.

KAKAOVÉ MASLO BIO 250 G – VITALVIBE

1. Antioxidanty: Kakao má viac antioxidačných flavonoidov ako iné potraviny, ktoré kedy boli testované – napr. Čučoriedky, červené víno, čierny a zelený čaj. Obsahuje štyrikrát viac antioxidantov, ako zelený čaj.

2. Neurotransmitery: Zvýšením hladiny určitých neurotransmiterov v našom mozgu podporuje kakao pozitívnu a jasnú myseľ a spomaľuje proces starnutia. Serotonín – kakao zvyšuje hladinu serotonínu v mozgu, takže podporuje pocit pohody. Endorfíny – kakao stimuluje sekréciu endorfínov, ktoré navodzujú príjemný pocit, ktorý zažívajú športovci po podaní výkonu. Fenyletylamín, ktorý je v čokoláde je rovnakým fenyletylamín, ktorý sa vytvára v mozgu, keď sme zamilovaní. Anandamid je známy ako “chemikália šťastie”, pretože ho produkuje mozog, keď sa cítime skvele a šťastne. Kakao obsahuje N-acylethanolamin, ktorý dočasne zvyšuje úroveň andamidov v mozgu, a tzv. MAO inhibítory, ktoré spomaľujú jeho odbúravanie. Preto nám kakao dáva dlhodobejší pocit blaženosti a uvoľnenia.

3. Dôležité minerály: kakaové bôby sú bohaté na množstvo základných minerálov, vrátane horčíka, síry, vápnika, železa, zinku, medi, draslíka a mangánu. Horčík – kakao je bohatým zdrojom horčíka. Nedostatok horčíka v potrave je v súčasnej svetovej populácii veľkým úskalím a jeho nedostatok je spájaný s vysokým krvným tlakom, srdcovými chorobami, problémami s kĺbmi a rednutím kostí. Síra – kakao má vysoký obsah prírodnej síry, považovanej za minerál krásy.

4. Esenciálne tuky: kakao obsahuje kyselinu olejovú a jednoduché nenasýtené tuky, ktoré sú prospešné pre zdravie srdca a zvyšujú dobrý HDL cholesterol. Tieto látky môžete nájsť napr. V olivovom oleji.

Rozpúšťa sa až pri vyššej teplote, preto je pri bežných teplotách tuhé. Na rozpustenie odporúčame maslo nakrájať na malé kúsky, dať ich do sklenej misky a tú vložiť do misy s horúcou vodou.

Použitie: kakaové maslo sa dá použiť ako pri pečení, tak do rôznych dezertov, čokolád, koktailov, zmrzlín. Je možné jej používať i na pokožku po každom osprchovaní. Kakaové maslo sa dá použiť i ako masážny olej.

Balenie

Výrobca

Brand

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Kakaové maslo BIO 250 g – VitalVibe”
certifikované BIO raw kakaové maslo
Nutričné hodnoty v 100 g
Energetická hodnota 3712 kJ / 884 kcal
Tuky 98 g
    z toho nasýtené 56 g
Sacharidy 0 g
   z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 0 g
Soľ** 0 g
** iba vo forme prirodzene sa vyskytujúceho sodíka