Kokosový olej BIO – 400 ml – VitalVibe

7,00 

Má antibakteriálny účinok, je vynikajúci na masáže a starostlivosť o pokožku tela, napr. do kúpeľa, po opaľovaní, ako zubný olej alebo lubrikant.

dostupné

Katalógové číslo: VV027 Kategórie: , , Značky: , ,

Kokosový olej

je potravina vyrobená z dužiny kokosových orechov. Kokosový orech bol dlho primárnym zdrojom živín v trópoch. Jeho priemyselné a kozmetické aplikácie z neho vytvorili životaschopnú komoditu. Je tepelne stály a vhodný pri varení. Veľmi pomaly oxiduje, vzdoruje žltnutiu a má životnosť približne dva roky – panenský kokosový olej vytvorený procesom mokrého mletia má “večnú” trvanlivosť.

 

Má antibakteriálny účinok, je vynikajúci na masáže a starostlivosť o pokožku tela, napr. do kúpeľa, po opaľovaní, ako zubný olej alebo lubrikant. Kokosový olej sa získava šetrným spracovaním kokosových orechov. Odoláva vplyvom tepla a oxidácie, zostáva stabilný aj pri vysokých teplotách. Je preto skvelou zdravou náhradou nielen pre varenie, ale aj pečenie a vyprážanie. Kokosový olej je ľahko stráviteľný – mastné kyseliny sa vyskytujú v oleji v stredne dlhých reťazcoch – MCT – ktoré stimulujú metabolizmus. Podporujú vstrebávanie ďalších látok – napr. Esenciálnych mastných kyselín, ktorých je v dnešnej dobe v strave nedostatok.

Obľúbený je v ayurvédskej a vegetariánskej kuchyni.

Balenie

Výrobca

Brand

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Kokosový olej BIO – 400 ml – VitalVibe”
Nutričné hodnoty v 100g
Energetická hodnota 3753 kJ/ 898 kcal
Tuky 99,8 g
z toho nasýtené tuky 92,1 g
Sacharidy 0 mg
Bielkoviny 0,2 g
Soľ 0 g