Kešu orechy BIO – 250 g – VitalVibe

31,60 

Kešu sú energeticky výdatné a bohaté na živiny, majú vysoký obsah bielkovín a esenciálnych mastných kyselín, vysoký obsah antioxidantov.

dostupné

Katalógové číslo: VV-500437 Kategórie: Značky: , ,

Kešu sú energeticky výdatné a bohaté na živiny, majú vysoký obsah bielkovín a esenciálnych mastných kyselín.

KEŠU ORECHY BIO – 1 KG – VITALVIBE

Prospešné tuky: Kešu oriešky majú nižší obsah tuku ako väčšina iných orechov. Tuk, ktorý obsahujú, pochádza z mono-nenasýteného oleja – kyseliny olejovej, ktorá je považovaná za živinu krás.

Bohaté na minerály: Kešu oriešky sú veľmi bohatým zdrojom minerálov ako je mangán, draslík, meď, železo, horčík, zinok a selén. Selén je dôležitou mikro-živinou, ktorá funguje ako spolučinitel pre enzýmy s antioxidantnými účinkami ako sú glutatión (cukrové) peroxidy, jedny z najsilnejších antioxidantov v tele. Meď je spolučiniteľ pre mnoho životne dôležitých enzýmov, vrátane cytochrómu oxidázy-a super-oxi-dismutázy (ďalšími minerálmi s funkciou spolučiniteľov pre tento enzým sú mangán a zinok). Zinok je spolučiniteľ v mnohých enzýmoch, ktoré regulujú rast a vývoj, vznik spermií, trávenie a vznik nukleárnych kyselín.

Bohaté na vitamíny: Kešu oriešky sú tiež bohaté na mnoho esenciálnych vitamínov ako sú kyselina pantoténová (vitamín B5), pyroxid (vitamín B6), riboflavín a tiamín (vitamín B-1). Tieto vitamíny, ktoré telo vyžaduje z vonkajších zdrojov, sú nevyhnutné pre metabolizmus bielkovín, tukov a uhľovodíkov.

Antioxidanty: Oriešky tiež obsahujú vhodné množstvo Zea-xantínu, dôležitého flavonoidního antioxidantu, ktorý je výberovo vstrebávaný do sietnice macula lutea v oku a plní ochrannú funkciu pri filtrovaní svetla.

Balenie

Výrobca

Brand

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Kešu orechy BIO – 250 g – VitalVibe”
10–30 g (malá hrsť) denne

Uchovávajte na tmavom, suchom a chladnom mieste (max 10°C). Orechy prirodzene obsahujú veľa tukov, pri vyšších teplotách môžu byť náchylné k žltnutiu.

Obal po použití dobre uzatvorte.

100% nepražené kešu orechy bio
Nutričné hodnoty v 100 g
Energetická hodnota 2 460 kJ / 585 kcal
Tuky 45,2 g
z toho nasýtené 7,8 g
Sacharidy 26,6 g
z toho cukry 5,9 g
Vláknina 3,6 g
Bielkoviny 18,2 g
Sodík** 12 mg
* referenčné hodnoty príjmu ** iba vo forme prirodzene vyskytujúceho sa sodíku