Omega 3

Znižujú riziko vzniku chronických chorôb a majú protizápalové účinky.

Pokiaľ ide o tuky, je tu jeden typ, ktorým sa vyhýbať nechcete: omega-3 mastné kyseliny. Dve kľúčové - EPA a DHA - sa nachádzajú predovšetkým v určitých rybách. ALA (kyselina alfa-linolénová), ďalšia mastná kyselina omega-3, sa nachádza v rastlinných zdrojoch, ako sú orechy a semená. Nielenže vaše telo potrebuje tieto mastné kyseliny na fungovanie, ale prinášajú vám aj zdravotné výhody.

Čo presne robia?

Omega-3 mastné kyseliny sú klasifikované ako "základné", pretože telo ich nemôže vyrábať z iných látok a musia sa preto získať prostredníctvom diéty alebo doplnkov. Vedecký výskum ukazuje, že mastné kyseliny omega-3 ovplyvňujú kardiovaskulárne zdravie, zdravie mozgu a systém zápalovej reakcie.

ŠTÝL ZOBRAZENIA:

NA STRÁNKU: 18 / 36