Zdravie a zdravá výživa

Ako využijete cvrčiu múku vo vašej kuchyni?

Ako využijete cvrčiu múku vo vašej kuchyni?

Vedeli ste, že cvrčia múka môže byť použitá takmer v akejkoľvek receptúre a jedlo, ktoré z nej pripravíte bude viac výživné ako doteraz? V kuchyni má veľa využitia a najlepšie na tom je, že nemá veľký vplyv na chuť pripravovaného jedla. Verím, že sa stane bežnou položkou v každej modernej domácnosti. Ak chcete začať experimentovať, tu je niekoľko tipov.

Cvrčia múka nemá žiadnu chuť. Pre mnohých ľudí, je myšlienka jedenia chrobákov nepredstaviteľná a asi sa pritom necítia moc dobre, čo je na tom vtipné je, že práve chuť môže byť jednou z najväčších výhod cvrčej múky. Je to hlavne preto, že cvrčia múka sa ľahko zamaskuje takmer v každom recepte a konečnom jedle ani nespoznáte, že je v ňom múka vyrobená z hmyzu.

Pečenie s múkou z cvrčka

Cvrčia múka má pomerne vysoký obsah bielkovín, čo znamená, že musíte pridať do múky ďalšie múky, ktoré obsahujú veľa škrobu alebo vlákniny. Napríklad tapioková múka, kokosová múka alebo akékoľvek iné bezlepkové múky zmiešané s cvrčou múkou budú fungovať dokonale. Pomer sa líši od receptu, ale cvrčia múka zvyčajne nebude tvoriť viac ako štvrtinu zmesi.

O Mgr. Matúš Kobulnický, PhD.

Pracujem ako výživový poradca, osobný a kondičný tréner viac ako 15 rokov. Som hrdý na množstvo spokojných zákazníkov, ktorým som pomohol dosiahnuť svoje ciele. Svojím PhD. štúdiom v odbore športovej kinantropológie som autorom publikácií rôznych článkov a získavam najnovšie informácie v tejto oblasti. Založil som značku bestbody.sk do ktorej s vášňou vkladám všetky svoje dosiahnuté skúsenosti a vedomosti.