ORGANIC Extra Virgin Olive Oil 500 ml

ORGANIC Extra Virgin Olive Oil 500 ml – Centonze

12,90 €

Extra Virgin Olive Oil je vysokokvalitný panenský olivový olej s príjemnou chuťou, vhodný pri príprave morských plodov, zeleninových polievok a červeného mäsa.

Skladom za 1-5 dní

MNOŽSTVO

Olio Extra Vergine Di Oliva Biologico

Extra panenský olivový olej v certifikovanej kvalite BIO, kategórie superior, lisovaný šetrným procesom “za studena” pri teplotách do 27 stupňov Celzia, a to do 8 hodín od ukončenia ručného zberu. Základ oleja tvorí výhradne špičkový monokultivar Nocellara del Belice. Pre olej je charakteristická intenzívna zelená farba so zlatými odleskami, bohatá aromatická kompozícia, stredne intenzívna ovocná, plne zaguľatená chuť, ľahko korenená, s príjemným “koncom”, nádychom po paradajkách a bylinkách. Vďaka skutočne nízkym teplotám spracovania, obsahuje olej Centonze vysoké množstvo bioaktívnych zložiek a enzýmov. Olej je vhodný pri príprave rýb, morských plodov, zeleninových polievok a červeného mäsa.

Case di Latomie – miesto, “kde sa rodí” monokultivar Nocellara del Belice

Olivové háje sa tiahnu pozdĺž kopcov západného pobrežia Sicílie, ktoré sa mierne zvažujú smerom ku krištáľovo čistému moru a starovekej gréckej kolónii Selinunte, kde sa po stáročia olivovníky pestujú. Tu sa nachádza ekologická farma “Case di Latomie”. Majiteľom panstva je rodina Centonze. Statok je zasadený do miesta presýteného históriou “na každom kroku” a pokrýva plne oplotenú plochu takmer 35 akrov. Očarujúce scenérie storočných olivových a citrusových hájov sa nachádza medzi antickými lomami “Latomie” a starobylými múrmi kamenného oplotenia “Conigliere” v krajine typické pre dlhé relaxačné prechádzky. Pestujú sa tu len citrusové a olivové stromy, ktorých prednosťou je organický spôsob pestovania, teda kvalita BIO. Pestovanie olív sprevádza dejiny ľudu z Belice. Prvé osídlenie v tejto oblasti sú v súvislosti so vznikom Selinunte, staroveké kolónie Magna Grecia, ktorá bola založená v siedmom storočí pred naším letopočtom. Pestovanie oleja sa datuje do 5. storočia pred naším letopočtom, kedy “Selinuntuni” pestovali olivovníky a kolonizovali Valle del Belice.

Záležitosť, ktorá by mala byť samozrejmosťou – ručné prerezávanie a ručný zber.

Prerezávanie sa vykonáva ručne tradičným spôsobom, ktorý sa dedí z generácie na generáciu. To nám umožňuje získať veľké dužinaté olivy, ktoré poskytujú vysoko kvalitný olej. Najlepšie olivy sa zbierajú ručne v mesiacoch októbri a novembri, za studena sa lisujú počas 8 hodín na olej. Osobitná povaha terénu a klímy, stáročné stromy, naša vášeň a láska k ich rastu sú dôvody, prečo sú Centonze olivové oleje skutočným pokladom. Ihneď po ručnom zbere sú olivy transportované na spracovanie v perforovaných boxoch pre zaistenie maximálnej kvality. Najskôr sú očistené od prachu, vetvičiek a lístia, následne sú šetrne opláchnuté studenou vodou a prenesené na vibračné mriežky pre odstránenie zvyšných nečistôt.

Šetrné lisovanie “za studena” s maximálnou teplotou do 27 ° C

Celý proces prebieha v troch fázach: 1. Drvenie, 2. Sekanie, 3. Extrakcia. Každá z týchto operácií musí byť vykonávaná veľmi šetrne za najlepších možných podmienok, s cieľom podporiť maximálnu kvalitu oleja. V systéme kontinuálneho cyklu sa drvenie vykonáva tak, že sa olivy pritlačia na perforované valce, následne sa olivy rovnomerne nakrájajú, pričom sa dbá, aby teplota nikdy neprekročila 27 ° C. Pre lisovanie je využívaný tzv. studený press systém, ktorý umožňuje jemný stisk, takže opäť nedochádza k významnému nárastu teplôt. Cieľom je vyrobiť olej s veľmi vysokou hustotou, jasne zelenou farbou, s bylinnou a korenenou arómou a ovocnou chuťou. Pri získavaní oleja nepoužívame filtrovanie, pri ktorom je kvalita oleja výrazne ohrozená.

Olivové oleje Centonze patrí k absolútnej špičke v celosvetovom meradle a každoročne sa umiestňujú na najpoprednejších pozíciách v rámci najnáročnejších hodnoteniach. Výpočet úspechov je doslova nekonečný, preto uvádzame len pre príklad umiestnenie za rok 2014: Top Ten – “BioFach” (Nuremberg 14-02-2014) / Gourmet d’Argeant – “AVPA” (Paris 10-04-2014) / Gold Medal – “LA EVOO COMPETITION” (Los Angeles 14-04-2014) / Grande Olio – “SLOW FOOD” (Rome 04-05-2014) …….

Balenie: 3000 ml

Farba: jasne zelená

Balenie

500 ml

Výrobca

Centonze

ZATIAĽ TU NIE SÚ ŽIADNE HODNOTENIA!

Verification is required

Iba prihlásení zákazníci, ktorí si zakúpili tento produkt, môžu zanechať recenziu.