Kakaové maslo BIO – 250 g

Kakaové maslo BIO – 250 g – VitalVibe

5.00 z 5
1 Hodnotenie

12,40 €

Kakaové maslo je certifikované BIO, prírodné a bez chemikálií. Jedná sa o čistý tuk z kakaových bôbov, obsahuje životne dôležité enzými a živiny.

Skladom za 1-5 dní

MNOŽSTVO

Kakaové maslo je certifikované BIO, prírodné a bez chemikálií. Jedná sa o čistý tuk z kakaových bôbov, ktoré pochádzajú priamo zo stromu kakaovníka. Kakaové maslo je vytvorené pomocou špeciálneho drvenia kakaových bôbov pri nízkej teplote, ktorá zaisťuje zachovanie životne dôležitých enzýmov a živín. Kakaové maslo je aj surovinou na výrobu bielej čokolády. Toto za studena lisované kakaové maslo pochádza z Indonézie. Jedná sa o unikátne prirodzený tuk, ktorý je naozaj RAW. Má jemnú arómu a chuť podobnú čokoláde a často sa používa ako zložka rôznych produktov ako napríklad do mydiel a sprchových gélov, prírodných čokolád, cesto na prípravu pečiva a cukroviniek atď.

1. Antioxidanty: Kakao má viac antioxidačných flavonoidov ako iné potraviny, ktoré kedy boli testované – napr. Čučoriedky, červené víno, čierny a zelený čaj. Obsahuje štyrikrát viac antioxidantov, ako zelený čaj.

2. Neurotransmitery: Zvýšením hladiny určitých neurotransmiterov v našom mozgu podporuje kakao pozitívnu a jasnú myseľ a spomaľuje proces starnutia. Serotonín – kakao zvyšuje hladinu serotonínu v mozgu, takže podporuje pocit pohody. Endorfíny – kakao stimuluje sekréciu endorfínov, ktoré navodzujú príjemný pocit, ktorý zažívajú športovci po podaní výkonu. Fenyletylamín, ktorý je v čokoláde je rovnakým fenyletylamín, ktorý sa vytvára v mozgu, keď sme zamilovaní. Anandamid je známy ako “chemikália šťastie”, pretože ho produkuje mozog, keď sa cítime skvele a šťastne. Kakao obsahuje N-acylethanolamin, ktorý dočasne zvyšuje úroveň andamidov v mozgu, a tzv. MAO inhibítory, ktoré spomaľujú jeho odbúravanie. Preto nám kakao dáva dlhodobejší pocit blaženosti a uvoľnenia.

3. Dôležité minerály: kakaové bôby sú bohaté na množstvo základných minerálov, vrátane horčíka, síry, vápnika, železa, zinku, medi, draslíka a mangánu. Horčík – kakao je bohatým zdrojom horčíka. Nedostatok horčíka v potrave je v súčasnej svetovej populácii veľkým úskalím a jeho nedostatok je spájaný s vysokým krvným tlakom, srdcovými chorobami, problémami s kĺbmi a rednutím kostí. Síra – kakao má vysoký obsah prírodnej síry, považovanej za minerál krásy.

4. Esenciálne tuky: kakao obsahuje kyselinu olejovú a jednoduché nenasýtené tuky, ktoré sú prospešné pre zdravie srdca a zvyšujú dobrý HDL cholesterol. Tieto látky môžete nájsť napr. V olivovom oleji.

certifikované BIO raw kakaové maslo

Balenie

250 g

Výrobca

VitalVibe

1 hodnotení produktu

  1. (overený zákazník)

    Kakaové maslo som si kúpila výhradne na pečenie, má skvelú konzistenciu, rýchlo sa rozpúšťa i v rukách. Nízka cena za tak skvelú kvalitu. Určite kúpim ešte raz

Verification is required

Iba prihlásení zákazníci, ktorí si zakúpili tento produkt, môžu zanechať recenziu.