RAW kakaové maslo od Health Linksa získava lisovaním surovej kakaovej hmoty, ktorú obdržíme z nepražených kakaových bôbov Criollo pestovaných v podmienkach ekologického poľnohospodárstva. Lisovanie sa vykonáva pri nízkej teplote – nedochádza tak k strate dôležitých živín a enzýmov, maslo je tepelne stabilné, obsahuje prírodné antioxidanty, ktoré zabraňujú žltnutiu, a uchováva si jemnú vôňu a chuť horkej čokolády.
Klasické využitie pre kakaové maslo je pri výrobe čokolády. Avšak môžeme ich používať aj v kuchyni pri príprave koláčov, dezertov, sušienok, zmrzliny a iných pokrmov. Je tiež výborným prírodným prostriedkom v každodennej starostlivosti o pokožku – zjemňuje a hydratuje pleť a má výborné regeneračné vlastnosti.
Použitie:
Kakaové maslo sa používa pri výrobe čokolády (zjemní chuť), do čokoládových poliev (pri krájaní nebude poleva praskať), zmrzliny, na vyprážanie, pečenie – mäsa, sladkých pokrmov.
Vyrábam z neho domáce pralinky a sú vždy vynikajúce a rýchlo preč
Je to návykové 