Kakaové bôby

Obsahujú veľa prírodných zložiek ako serotonín, tryptofán, anandamid a dopamín, minerálov a antioxidantov.

Čo je kakao?

Kakao sa používa na výrobu čokolády a iných výrobkov súvisiacich s čokoládou, ale kakao nie je čokoládou. Kakao pochádza z kakaového stromu Theobroma. Táto rastlina pochádza zo strednej a južnej Ameriky a semená rastliny sú známe ako kakaové bôby.

Čo sú kakaové bôby?

Celé kakaové bôby, ktoré predstavujú základnú zložku čokolády, nie sú jedlé ako také - majú hustú, vláknitú škrupinu. Avšak menšie hroty vo vnútri fazule sú jedlé a sú široko dostupným spôsobom, ako jesť relatívne nespracované kakao. Kakaové hroty sú vyrobené z lúpaných bôbov; škrupina sa odstráni a zostane len vnútorná časť. Po upečení sú pripravené k jedlu - a ponúkajú veľa zdravotných výhod.

ŠTÝL ZOBRAZENIA:

NA STRÁNKU: 18 / 36