Náš domáci flapjack tohto bohatého zloženia Vám dodá množstvo energie, bielkovín, zdravých tukov, vlákniny, minerálov a vitamínov. Flapjack je skvelá energetická pochúťka na cesty. Je vhodný na raňajky, desiatu či olovrant.
Ingrediencie:
200 g sušených ďatlí
2 PL kokosového cukru
150 g ovsených vločiek /môžete použiť aj bezlepkovú verziu/
150 g drvených ovsených vločiek /môžete použiť aj drvené cornflaky/
50 g goji
50 g sušených brusníc alebo hrozienok
50 g sušených jabĺk
75 g nasekaných para orechov alebo mandľové maslo crunch
35 g kokosového oleja
40 g kakaové masla
Postup:
Sušené ďatle namočíme na 5-10 minút do vody a následne ich rozmixujeme. Predhrejte rúru na 180 stupňov a pripravte si pekáč vystlaný papierom na pečenie o rozmere 20 x 20 cm.
V hrnčeku roztopíme 35 g kokosového oleja spolu s kokosovým cukrom. Pridáme rozmixované ďatle, pomiešame a odstavíme. Vmiešame roztopené kakaové maslo.
Vo väčšej miske zmiešame ovsené vločky, goji, sušené brusnice, sušené jablká, nasekané orechy. Prilejeme zmes s ďatlami a premiešame.
Vylejeme na pekáč a jemne povtláčame, nech je zmes hustá a zlepená. Dáme piecť na 30 minút.