Jedlá a fitness recepty

Bezlepková pizza – histamínová intolerancia

Bezlepkova-bezhistaminova-pizza-bestbody.sk|

Bezlepková pizza vhodná pre ľudí s histamínovou intoleranciou, vegetariánov a celiatikov.

Prinášame Vám bezlepkovú pizzu, ktorá má lahodné cesto vďaka pridanej cukine.  Táto jedinečná pizza je obzvlášť vhodná pre ľudí s histamínovou intoleranciou, vegetariánov a celiatikov, kedže pizza obsahuje len ryžovú a kukuričnú múku. Pizza je prevažne zeleninová s ricottou.

Bezlepková pizza – histamínová intolerancia

Ingrediencie:

  • 1 a pol cukiny
  • 100 g ryžovej múky
  • 50 g kukuričnej múky
  • 1/2 stredne veľkej maslovej tekvice
  • 2 ks mrkvy
  • 2 vajíčka
  • 1/2 PL sódy bikarbóny
  • 1 paprika
  • 1 menšia cvikla
  • kukurica
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • ricotta
  • eidam

Omáčka: Ošúpeme tekvicu a jednu mrkvu, ktoré si nakrájame na malé kúsky. Dáme na panvicu štipku masla a cesnak, krátko orestujeme a pridáme nakrájanú zeleninu. Dochutíme soľou a čiernym korením a dusíme do zmäknutia.

Cesto: Medzitým, ako sa nám pripravuje zelenina si nastrúhame na pásiky 1 cukinu. Vo väčšej miske zmiešame cukinu, 2 vajíčka, štipku sódy bikarbóny, soľ, malú kocku masla, 100 g ryžovej múky a 50 g kukuričnej múky. Nalejeme rovnomerne na plech v tenkej vrstve /plech sme si vystlali papierom na pečenie/. Dáme do rúry piecť na 10 minút a 170 stupňov.

Povrch pizze: Na pásiky si nakrájame polovicu cukiny a papriku. Na kolieska si nakrájame jednu menšiu cviklu. Rozmrazíme kukuricu.

Uvarenú omáčku dáme vychladiť a následne rozmixujeme dohladka ponorným mixérom. Po 10-tich minútach pečenia cesta, ktoré má už tuhšiu konzistenciu potrieme omáčkou a naukladáme všetky ostatné ingrediencie: cukinu, cviklu, kukuricu, papriku. Lyžičkou nanesieme rovnomerne ricottu. Dáme do rúry na 40 minút na 180 stupňov. Ak tolerujete iné druhy syrov ako napr. eidam, 10 minút pred dopečením vyberieme z rúry a posypeme strúhaným syrom.

Zaručujeme tenké cesto, ktoré veľmi chutné a chrumkavé :-).

Dobrú chuť!