Čokoláda CRIOLLO 100% BIO 500 g – VitalVibe

26,90 

Obsahuje vysoký podiel antioxidantov, neurotransmiterov, životne dôležitých minerálov a esenciálnych tukov bez obsahu tuku.

dostupné

Katalógové číslo: VITALVIBE-1312 Kategórie: , , , Značiek: , , , ,

Kakaová pasta je vyrobená z bio-kakaových bôbov z Peru. Kakaová pasta vzniká mletím nepražených kakaových bôbov za nízkych teplôt, dokým vznikne tekutá pravá horká čokoláda, ktorá sa nechá stuhnúť a vysušiť do chuťovo bohatej pasty. Možno ju ľahko použiť do čokoládových cukríkov, zákuskov, alebo koktailov, bez toho, aby boli stratené prednosti tohto známeho “pokrmu bohov”.

Kakaové boby sú plody kakaovníku (Theobroma cacao), ktoré sa botanicky radia k orechom, a chutia ako nesladká horká čokoláda. Nepražené predstavujú výborný prostriedok, ako dodať telu energiu, dobrú náladu, jasnú myseľ a podporiť zdravý životný štýl.

 

Pravá horká čokoláda vzniká mletím nepražených kakaových bôbov za nízkych teplôt. Ta sa následne nechá stuhnúť a vysuší do chuťovo bohatej pasty, akoby boli stratené ľudskému organizmu prospešné látky.

Prečo je pravá čokoláda tak dobrá?

1. Antioxidanty: Kakao má viac antioxidačných flavonoidov ako iné potraviny, ktoré kedy boli testované – napr. Čučoriedky, červené víno, čierny a zelený čaj. Obsahuje štyrikrát viac antioxidantov, ako zelený čaj.

2. Neurotransmitery: Zvýšením hladiny určitých neurotransmiterov v našom mozgu podporuje kakao pozitívnu a jasnú myseľ a spomaľuje proces starnutia. Serotonín – kakao zvyšuje hladinu serotonínu v mozgu, takže podporuje pocit pohody. Endorfíny – kakao stimuluje sekréciu endorfínov, ktoré navodzujú príjemný pocit, ktorý zažívajú športovci po podaní výkonu. Fenyletylamín, ktorý je v čokoláde je rovnakým fenyletylamín, ktorý sa vytvára v mozgu, keď sme zamilovaní. Anandamid je známy ako “chemikália šťastie”, pretože ho produkuje mozog, keď sa cítime skvele a šťastne. Kakao obsahuje N-acylethanolamin, ktorý dočasne zvyšuje úroveň andamidov v mozgu, a tzv. MAO inhibítory, ktoré spomaľujú jeho odbúravanie. Preto nám kakao dáva dlhodobejší pocit blaženosti a uvoľnenia.

3. Dôležité minerály: kakaové bôby sú bohaté na množstvo základných minerálov, vrátane horčíka, síry, vápnika, železa, zinku, medi, draslíka a mangánu. Horčík – kakao je bohatým zdrojom horčíka. Nedostatok horčíka v potrave je v súčasnej svetovej populácii veľkým úskalím a jeho nedostatok je spájaný s vysokým krvným tlakom, srdcovými chorobami, problémami s kĺbmi a rednutím kostí. Síra – kakao má vysoký obsah prírodnej síry, považovanej za minerál krásy.

4. Esenciálne tuky: kakao obsahuje kyselinu olejovú a jednoduché nenasýtené tuky, ktoré sú prospešné pre zdravie srdca a zvyšujú dobrý HDL cholesterol. Tieto látky môžete nájsť napr. V olivovom oleji.

Balenie

Výrobca

Brand

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Čokoláda CRIOLLO 100% BIO 500 g – VitalVibe”
Skladujte na chladnom, tmavom a suchom mieste.

Upozornenie: Je vhodná zvýšená opatrnosť v tehotenstve, pri dojčení, u detí do 5 rokov a tiež je vhodná pozornosť pri kombináciách s niektorými liekmi a ďalšími látkami  (hlavne niektoré antidiabetiká, lithium, theofylin, hormonálne prípravky, čaj a káva s obsahom kofeínu)

Opatrne by s čokoládou mali zaobchádzať všetci tí, ktorí sú náchylní k migrénam nebo dne.

kakaová pasta bio 100%

Nutričné hodnoty

v 100 g

Energetická hodnota

2396 kJ/ 581 kcal

Tuky

50 g

z toho nasýtené

29 g

Sacharidy

8,3 g

  z toho cukry

0,5 g

Vláknina

21 g

Bielkoviny

15 g

Soľ**

<0,1 g

* referenčné hodnoty príjmu ** iba vo forme prirodzene sa vyskytujúceho sodíku